Lente-ROUTE

Een zuiverende route

De lente-route staat in teken van 

zuiveren en ballast opruimen 
 

Sinds 2010 vast ik jaarlijks één of meerdere weken. Ik ervaar enorm de helende en zuiverende werking hiervan, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. Na de aanvankelijke fysieke zuivering ervaar ik na enkele dagen een heel zuivere geest en sterke intuïtie.


Tijdens deze route deel ik mijn onderbouwde kennis en ervaringen hierin terwijl we samen door de ervaring van vasten gaan.
Er werd ons aangeleerd om drie maaltijden per dag te eten, aangevuld met tussendoortjes. Dit is vaste eetschema is voor velen de norm geworden. Maar het is een opgedrongen, kunstmatige schema. Een schema dat niet het optimale is voor lichaam en geest.


Miljoenen jaren heeft ons lichaam het best gefunctioneerd door regelmatig te vasten. Dit is echter iets wat niet meer geïntegreerd is in ons westerse leven. Integendeel, velen denken zelfs dat vasten ongezond is. Het omgekeerde is waar. Vasten integreren in je leven levert je enorme gezondheidsvoordelen op. 


De moderne mens komt dagelijks in aanraking met ontelbare giftige stoffen. Via de lucht, via het water, via voedsel, via de huid, via medicatie, ... Maar ook stress, geblokkeerde emoties en giftige gedachten vergiftigen het lichaam letterlijk.


Het grootste deel van de gifstoffen in ons lichaam wordt geproduceerd in het eigen spijsverteringskanaal. 

'De dood huist in de darmen', is een confronterende uitspraak waar heel veel waarheid in zit. De westerse voedingsgewoonten creëren continue gisting en rotting in de darmen, waardoor dit bij velen een 'stinkende riool' is geworden.  


Via zuiverende vastenkuren geef je je lichaam de kans diepgaand te reinigen en enorme gezondheidsvoordelen te ervaren. Je weefsels krijgen de kans om te herstellen, je lichaam zuivert en gaat door een enorme verjongingskuur, je hele immuunsysteem wordt vernieuwd,  je mentale weerbaarheid wordt groter, je leert je lichaam en geest flexibel zijn, ...


Het zuiver houden van je innerlijk milieu en het vinden van innerlijke rust zijn de hoofdingrediënten om gezond te worden, zijn en blijven. 


Vasten is echter niet iets wat je zomaar doet. Het is ook niet onschuldig. Vasten kan een heel diepgaande werking hebben en bijvoorbeeld intense emoties naar boven brengen. Vasten brengt een stevige reset. Zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel. 


Ook wanneer tijdens het vasten intense - vaak onderdrukte - emoties naar boven komen, ben je bij mij in veilige handen. 


Letterlijk en figuurlijk.

De lente is de ideale periode om een intense vastenkuur te integreren. 


Al duizenden jaren is het voorjaar de tijd om te vasten en te ontgiften en dat is niet voor niets. 

Vasten in de lente reinigt je lichaam na een koude winter waarin we vaak meer vet- en koolhydraatrijk eten. 


De vanzelfsprekendheid waarmee velen hun huis en de buitenkant een 'stevige beurt' geven in deze periode, 

zou er ook moeten zijn om onze binnenkant te reinigen. 


De energie die in het voorjaar steeds sterker wordt, zorgt ervoor dat alles weer gaat stromen en dat je lichaam het beschermende vet dat het tijdens de winter opgebouwd heeft weer kan loslaten.


Elke mens is uniek. Elk lichaam is uniek. Elke ervaring is uniek. Elke behoefte is uniek. 


Ook bij het vasten. 


Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie bepalen we vooraf of het volledig vasten of sapvasten het meest aangewezen is voor jou. We bespreken vooraf een persoonlijk afbouw-programma op maat.


Ik pas het programma aan aan wat jouw lichaam aangeeft en nodig heeft op elk moment.


Ik ondersteun ook elke deelnemer via een diepte-massage en voetreflexbehandeling (in totaal 60 minuten)
Een fundamenteel aspect bij het vasten is je mentale instelling, jouw intentie. Dit is heel bepalend in hoe je het vasten ervaart en wat het resultaat ervan is. Een vastenkuur is geen hongerkuur. De mentale begeleiding tijdens het vasten is dan ook van groot belang.  


Om dit niet bij een éénmalige ervaring te laten, gaan we ook in op hoe je vasten kunt integreren in je dagelijkse leven en hoe je er dus blijvende voordelen van kunt ervaren. 


We ervaren ook welke extra leefstijl-interventies je kunt combineren met het vasten om het resultaat nog te versterken.Tijdens deze intense vijf-daagse route is er ruimte om  ...


-   te ont-spannen

-   te ont-laden

-   te ont-giften

-   te lezen

-   op verhaal te komen

-   tot inzicht te komen

-   vragen te stellen

-   ervaringen te delen

-   te wandelen rond het aanpalend meer of in de prachtige bossen van de Morvan

-   een koude-bad te nemen (ideaal in combinatie met vasten)

-   te zwemmen

-   te suppen op het meer

-   ...

 Locatie

De LENTE-route gaat door in En Route,

een prachtige plek midden in het natuurpark De Morvan (Frankrijk).


Het domein (2 hectare) ligt op 100 meter loopafstand van de barrage (dam), 

het begin van het Lac des Settons. 


Het gebied is ook gekend voor zijn prachtige sterrenhemels. 


De plek en de omgeving zijn ideaal om tot stilstand, tot rust en tot reflectie te komen

en de kracht van diepgaande zuivering te ervaren


Het huis straalt warmt, rust, tijdlosheid, authenticiteit en bezieling uit.  

Praktisch

Volgende editie: 24-28 april 2023


Prijs: 1500 euro (1050 euro via KMOPortefeuille)


Vooraf plannen we een persoonlijk intakegesprek in om jouw persoonlijke meest aangewezen en verantwoorde vastenprogramma te bepalen (volledig vasten of sapvasten)


Maximum 6 deelnemers (zodat ik de nodige persoonlijke begeleiding kan garanderen)


Locatie: En Route! Lac des Settons Lieu-dit Les Roches, 58230 Montsauche-les-Settons, FrankrijkEn Route - Les Roches - 58230 Montsauche Les Settons - France