Een vraag? Nog twijfel? 

Op deze pagina hebben we een aantal antwoorden op veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. Zowel inhoudelijke, praktische als administratieve vragen met betrekking tot toegang tot de app, het gebruik van loopbaancheques en de kmo-portefeuille, komen aan bod. 

Veelgestelde vragen

en onze antwoorden daarop

Neen, integendeel. Wie gebukt gaat onder grote stress dient dit eerst aan te pakken (= focus van onze route ENERGY management / Versterk jezelf) vooraleer je echt op andere fronten kan werken. Je kan jezelf beter onze rijke inhouden gunnen op een moment dat je nog ruimte voelt om nieuwe zaken op te nemen en te integreren in je leven. Of zoals Hannes na het volgen van onze routes opmerkte ‘Hoe is het toch mogelijk dat ik dit alles nu pas voor het eerst hoor?!’ Wat we jou meegeven is zo’n rijke basis aan levenskennis waar je de rest van je leven op kan terugvallen, onder eender welke omstandigheden.

Moet ik in een burn-out zitten of ‘grote problemen’ hebben om iets te hebben aan jullie aanbod?

Vanuit heel veel individuele begeleidingen heeft Barbele ondervonden dat ze bepaalde dingen aan veel mensen telkens opnieuw moest vertellen. Want iedereen ervaart op één of andere manier stress. Iedereen heeft z’n persoonlijke thema’s. Iedereen heeft beperkende overtuigingen. Het gaat er altijd om op die verschillende domeinen te werken. Al die info via een individuele consulten delen vraagt veel tijd en maakt het al snel onbetaalbaar. Daarom hebben we die verschillende ingangen (fysiek, mentaal, emotioneel) samengebracht in een coherent geheel, wat maakt dat je in beperkte tijd enorme vooruitgang kan boeken. Ons route-aanbod maakt het betaalbaar en toegankelijk voor wie echt verantwoordelijkheid wil nemen over z’n leven. We zijn zeer uniek in onze aanpak, die vind je nergens anders.

Waarom kiezen jullie voor een jaartraject?

We hebben al onze inhouden zo in elkaar gestoken dat er een enorme gelaagdheid in zit. Dat maakt dat elkeen er uit haalt wat ie er moet uithalen. En dat is voor iedereen anders, maar ook op het ene moment in je leven al anders dan in een andere periode. In die zin is ons aanbod heel erg op maat en persoonlijk en je leven lang waardevol.

Is zo’n route wel op maat / persoonlijk?

Eigenlijk is het simpel. De routedagen voor professionelen op vrijdag zien er helemaal uit zoals wij het willen:

 • Met ludieke intermezzo’s van Les Routiers die jou doen ontspannen waardoor je de inhoud nog beter opneemt. Alle acts zijn op maat van de inhoud geschreven en bevatten zo’n heldere duidelijkheid, dat het gewoon een absolute meerwaarde is. 
 • We sluiten de dag af met een netwerkreceptie waar je nog even met elkaar in gesprek kan en met je persoonlijke vragen bij ons terecht kan. Het zorgt er voor dat je met een voldaan gevoel terug huiswaarts keert. 
 • De dynamiek is er één van ‘je leven ondernemen’, je leven in handen nemen, zelf aan het roer (willen) staan. Maar daarbij ook wel de kwetsbaarheid durven tonen van de (vele) momenten waarop dat niet lijkt te lukken. We houden van die gedrevenheid, van die drive om zaken aan te pakken en ermee aan de slag te gaan. We merken dat die mindset ook tot de beste resultaten leidt.  

Die extra’s (Les Routiers en de Netwerkreceptie) konden we tot op heden niet aanbieden voor particulieren omdat het de routes opnieuw te duur zou maken. Dankzij de loopbaancheques komt daar verandering in en zullen in de toekomst enkel nog de 'full option' routes op vrijdag doorgaan.

Wat is het verschil tussen professionele en particuliere routes?

Neen, zeker niet. We delen natuurlijk graag heel wat van onze blogs, schrijfsels, reminders, give-a-ways, … online, tijdens onze webinars en via social media. Maar onze focus (en ons hart) ligt bij onze routedagen. Dat zijn live contactdagen met onze Routevolgers (in kleine en grote groep). 

We hebben wel de kracht van online mogelijkheden ontdekt en maken daar dankbaar gebruik van om de integratie van de inhouden nog sterker te maken. Onze app is een middel om jou in je dagdagelijkse leven te ondersteunen met inzichten, reminders, belangrijke vragen, een welbepaalde focus, … Het is echt een coach in je broekzak, jouw kompas voor onderweg. 

Werken jullie volledig online?

Niet noodzakelijk. Heel ons routeaanbod is gericht op het aanspreken van jouw zelfhelend vermogen, op het activeren van jouw potentieel om jezelf van overleven naar leven te brengen. Voor het merendeel van de mensen is dat ruim voldoende. Wil je toch graag extra individuele begeleiding, dan kan je kiezen voor het jaartraject in 't kwadraat. Dan reserveer je 1 van de 15 plekken om persoonlijk door Barbele begeleid te worden. Ook tijdens de luchtroute en ervaarroute gaan we uiteraard een heel eind met jou persoonlijk 'en route'. Het volgen van onze routes kan bovendien perfect gecombineerd worden met je consultaties bij een individuele coach/therapeut.

Echter, de ervaring van onze Routevolgers leert ons dat zij minstens een even grote groei, of misschien zelfs een nog grotere groei maken, net omdat ze meer geloven in hun eigen mogelijkheden. Het potentieel dat in elke mens zit, en dus ook in jou, spreken wij heel erg aan, daarop is onze volledige visie gestoeld. Want uiteindelijk moet je het toch zelf doen, ook als je individueel begeleid wordt. Wij richten ons dan ook enorm op het integreren van de inzichten nà de routedagen, daar waar het echte leven zich afspeelt.

Wij zijn er alvast van overtuigd dat je een ongelooflijke groei kan maken door het volgen van onze routes, onafhankelijk van wat jouw omstandigheden (geweest) zijn. Nu is het nog aan jou om het zelf te geloven.

Heb ik geen individuele begeleiding nodig om mijn groei te maken?

Ook wij worden door ons eigen leven uitgenodigd om keuzes te maken. Dat heeft er toe geleid dat we in de toekomst een aantal zaken van onze kalender schrappen. In 2020 staan de landroutes Versterk jezelf (1 feb), Bedenk jezelf (16 mei) en Ontwikkel jezelf (3 okt) dan ook voor de laatste keer op de agenda. Vanaf 2021 gaan enkel de routes op vrijdag nog door. Wil je er nog bij zijn, reserveer dan tijdig je plek.

We zetten de voordelen van onze Kompas voor onderweg app voor jou graag even op een rijtje:

 • Je volgt de posts op de plek die jij kiest. Het enige dat je nodig hebt is internetconnectie.
 • We voorzien voor elke dag één post gedurende 90 dagen. De app volgt echter jouw tempo. Pas als je een post hebt voltooid, krijg je toegang tot de volgende. Ben je enkele dagen afwezig, dan sparen we de posts voor je op. Van zodra je terug naar jouw Kompas komt, kan je de voorbije posts lezen tot je terug ‘op schema’ zit.
 • Ben je het noorden even kwijt of zoek je het zuiden? Gebruik je app als jouw kompas voor onderweg. Je hebt het altijd bij de hand. Gebruik de genummerde lijn bovenaan om snel en gemakkelijk voorgaande posts te herbekijken.
 • We nodigen je warm uit om eigen notities, inzichten, acties bij te houden. Dat kan op je telefoon. Maar je kan natuurlijk ook je rijkelijk geïllustreerd werkboek er bij nemen.

Wij vinden het zelf heel belangrijk om gerespecteerd te worden in onze keuzes en onze eigen koers en tempo te mogen bepalen. Op deze manier respecteren we dus ook jouw keuze, tempo en koers. Aan jou de keuze of, hoe, waar en wanneer je jouw kompas voor onderweg gebruikt.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van jullie app?

Ga naar ‘Mijn Kompas’, midden onderaan het beginscherm. Daar vind je de verschillende routes. Gewoon even swipen tot je aan jouw route komt (swipen doe je door met je vinger. Van rechts naar links over je scherm te vegen). De routes die je nog niet hebt aangekocht staan gemarkeerd met een winkelwagentje. De 90 dagen trajecten die nog in ontwikkeling zijn, staan nog semi-transparant. Nog even geduld, wij creëren naarstig verder. 

Waar vind ik de 90 dagen posts bij de route die ik volg?

Download gratis de Kompas voor onderweg app in de App Store (voor iPhone en iPad) of Google Play Store (voor smartphone & tablet). 

Tip: typ zeker ‘kompas voor onderweg’ in zodat de eerste en enige app in de zoeklijst meteen de juiste is. Anders krijg je veel kompassen die jou enkel het noorden wijzen ;-) 

Kies vervolgens of je gewoon wat op verkenning wil gaan of wil inloggen met hetzelfde account als je gebruikt in onze laadzone / webshop om toegang te krijgen tot ‘Mijn Kompas’ (gekoppeld aan het volgen van onze routes). Nog geen account? Registreer je dan via de oranje knop onderaan.  

Hoe krijg ik toegang tot jullie app?

Onder de titel vermelden we telkens hoeveel tijd het lezen van de post ongeveer in beslag neemt, gemiddeld is dat zo’n 90 seconden — we hebben iets met het getal 90 ;-). 

We streven er in alles naar om met een minimale tijdsinvestering een maximaal resultaat te bereiken. 

Door het lezen van je dagelijkse post, her-inner je jezelf bewust én onbewust aan de kerninzichten van de routedag. Het zorgt voor verheldering, verdieping en verankering. Je gaat andere zaken zien, opmerken, geloven en uiteindelijk ook doen. Je onbewuste overtuigingen sturen meer dan 90% van je gedrag, en dus ook je (beleving van de) realiteit. Blijf je dus steeds op dezelfde manier kijken, hetzelfde denken en hetzelfde geloven, dan zal je steeds hetzelfde gedrag blijven doen en zal jou steeds hetzelfde blijven overkomen. Door het lezen van onze posts, creëer je na 21 dagen al een nieuwe gewoonte, na 90 dagen installeer je een onderbewuste gewoonte. Op dat niveau kost het je geen moeite meer maar gaat het vanzelf. Handig is dat! Gun dit kleine moment dus aan jezelf, kijk er naar als pure me-time.

Hoeveel tijd vraagt het lezen van die dagelijkse posts?

Belangrijke noot: laat het lezen van de posts je geen stress bezorgen. Voel je dat je onrustig wordt bij het lezen ervan, breng jezelf dan eerst terug in rust (met de posts bij de route ENERGY management bijvoorbeeld).

Nog een belangrijke noot: voor sommige Routevolgers is een bepaald moment / inzicht tijdens de seminariedag zo levensveranderend dat ze hieraan voldoende hebben. Je kan de posts ten allen tijde, en vooral op jouw tijd, in je opnemen.

Zo lang als er apps bestaan ;-) En wanneer de tijden evolueren, evolueren wij mee. Dat doen we als mens en als ondernemers trouwens altijd. Eens je een bepaalde route gevolgd hebt, zal je ook altijd toegang hebben tot de laatste updates in de posts. Wens je op een later tijdstip in je leven de posts nog eens eigenhandig door te nemen, dan kan dat en word je misschien verrast door enkele upgrades en nieuwe creaties.  

Hoe lang heb ik toegang tot de 90 dagen posts?

Om je dagelijks te herinneren aan het lezen van je nieuwe post. Onze app werkt enkel met visuele meldingen. Geen opdringerige biepjes als er een nieuwe post op je wacht, want die geluiden bezorgen je alleen maar stress.

Waarom zet ik best de pushmeldingen / notificaties aan?

Normaal gezien heb je toegang tot de eerste post in de app op de routedag zelf. Krijg je na enkele keren proberen geen toegang, log dan even uit en meld je opnieuw aan.

Wat als ik geen toegang krijg tot de route waarvoor ik ben ingeschreven?

Indien je het jaartraject volgt of als werknemer een route ‘in company’ volgt, ontvang je van ons vooraf aan de seminariedag een vouchercode. Tap rechtsonder in de app op de optie ‘Meer’ (dat zijn die drie horizontale streepjes) en zie het menu verschijnen. Kies voucher inwisselen en vul je verkregen unieke vouchercode in. Druk op voucher inwisselen. Je krijgt een bevesting bij een correcte code. Indien de app zich onverwacht sluit, open ‘m dan opnieuw en kijk of je toegang hebt in ‘Mijn Kompas’.

Waar kan ik mijn unieke vouchercode inwisselen?

Belangrijke noot: Indien je het jaartraject volgt of als werknemer een route ‘in company’ volgt, dien je eerst de vouchercode die je vooraf aan de seminariedag van ons kreeg in te wisselen.

Dan bezorgen we jou de 90 dagen posts horend bij de betreffende route per mail. Elke dag ontvang je een nieuwe post. Bij de aanvang van de route bezorgen we jou een link om je hiervoor aan te melden.

Ik heb geen smartphone, wat nu?

Sinds 2014 staan we geregistreerd als erkend dienstverlener onder het erkenningsnummer DV.O225271 (de O na het puntje is een hoofdletter O en géén cijfer 0).

Al onze routes voor professionelen komen in aanmerking voor 30% subsidie via de kmo-portefeuille (dat geldt ook voor routes op vraag ‘in company’). Bedrijven, ondernemers en kleine zelfstandigen kunnen jaarlijks tot €7.500 steun aanvragen via deze maatregel. Je hoeft zelf enkel jouw aandeel te betalen, de overheid past bij en je kan het totaalbedrag inbrengen als kost. Een dubbele win dus.

Ontvang tot 30% subsidie via de kmo-portefeuille

Hoe werkt het?

 • Ben je nog niet eerder aangemeld bij de kmo-portefeuille, dan kan dat via deze link: https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille. Ondervind je problemen bij het registreren, bel dan even het gratis nummer XXXX 
 • Bestel jouw ticket voor de route / het jaartraject via onze webshop: https://www.laadzone.be/tickets.html. Kies bij betaalmethode de optie KMO-portefeuille. Er gaat dan nog niets van je rekening maar wij zien je inschrijving binnenkomen en je ontvangt een bevestigingsmail met daarin de aanvraaggegevens.
 • Doe je aanvraag met deze gegevens via de website van de kmo-portefeuille. Na goedkeuring door ons van je inschrijving, stort je jouw aandeel naar de Sodexorekening, de overheid past bij en enkele dagen later kan je het volledige bedrag doorstorten met een simpele klik. 14 dagen later ontvangen wij jouw inschrijvingsfee.
 • Van zodra je aanvraag in orde is, bezorgen wij je de factuur voor het volledige bedrag met de vraag om het resterende btw bedrag over te maken op de rekening van Compagnon de route (BE85 0018 2120 4706 / BIC: GEBABEBB)
 • Tijdens de routedag bevestig je jouw aanwezigheid met een handtekening op de lijst.
 • Na de routedag vul je een evaluatie in en ontvang je van ons je attest van deelname.

Iedere werknemer en zelfstandige, die reeds 7 jaar aan het werk is, heeft recht op 7u loopbaanbegeleiding (ook mensen die tijdelijk op een uitkering staan). Om de 6 jaar heb je recht op 2 loopbaancheques die staan voor 4u en 3u loopbaanbegeleiding. 

Geniet tot €700 korting met je loopbaancheques

Goed om weten:

Nog geen antwoord gevonden op je vraag? Laat het ons zeker weten. Stuur ons een mailtje zodat we je verder kunnen helpen.


Met Compagnon de route ga je in elk geval op ont-dekkingstocht naar de beste versie van jezelf. Het is geen zoektocht maar een vindtocht, want je bent in wezen niets kwijt.


Alles zit al in jou.

Laat dat een geruststelling zijn.


Het komt er op aan jouw ideale context te creëren zodat je (terug) aan je mogelijkheden kan.

Via ons boek, blog, reminders, webinars en routes zijn we graag jouw compagnon 'en route'.