Seizoensroutes

Natuurlijk Leven

In lijn met jouw en met de natuur

De natuur en de natuurlijk cycli zijn altijd een grote inspiratiebron geweest voor mij. Ergens ben ik altijd contact blijven voelen dat ook wij natuur zijn, dat de natuurwetten, natuurkrachten en natuurcycli ook op ons van toepassing zijn en we daar ook beter rekening mee houden .


Ik stel echter ook vast hoe ver velen van de natuur en dus ook van hun natuur zijn verwijderd geraakt. Ik stel vast hoe velen iemand proberen te worden in plaats van gewoon zichzelf te zijn.


We overleven in plaats van te leven.

We doen in plaats van te zijn

We forceren in plaats van te flowen

We concurreren in plaats van te co-creëren (met onszelf en met een ander)

We vullen onszelf en ons leven in plaats van ons te vervullen.


Kortom, we leven buitenste binnen in plaats van binnenste buiten.


Stress, presteren, angsten, zitten, lawaai, suiker, afleiding, vanalles moeten, gejaagdheid perfectionisme, pleasen, prestatiedrang, controle, piekeren, ... Het haalt ons allemaal weg van waar we zo naar verlangen: leven volgens onze natuur en volgens de natuur.De seizoensroutes zijn ontstaan en ontwikkeld vanuit een sterk verlangen om nog meer te leven en ondernemen vanuit mijn eigen natuur en in lijn met de natuur. 

Je ontdekt er de kracht en waarde van loslaten in de herfst, winterse stilte, zuiveren in de lente en genieten in de zomer. 

Laat je verrassen door de resultaten in jezelf, in je leven, in je ondernemen

Het vertrekpunt van de seizoensroutes is ervaring in het moment. We creëren de ruimte en veiligheid om te laten komen wat wil komen, te laten stromen wat wil stromen, te laten gaan wat wil gaan, te laten zijn wat wil zijn ...


Er is ruimte om te delen en om te ontvangen. Er wordt gekaderd en onderbouwd. Of net niet. Soms vraagt iets om er gewoon maar te mogen zijn.


We gaan elke seizoensroute in de ervaring. Telkens in een ideale context. Het seizoen. De energie. Alleen. Samen. In de natuur. In de stilte. In het bos. Aan het meer. Op de weg. Rond het haardvuur. …

De herfst-route staat in het teken van

loslaten, rouwen, dood en leven                              De herfst is mijn meest favoriete seizoen. De inhouden van de herfstroute liggen me dan ook heel nauw aan het hart. Loslaten, rouwen, dood en leven. Het zijn grote thema's in mijn leven op vele manieren. Zowel persoonlijk als professioneel. Thema's waar nog veel taboe op zit. Maar ook thema's waar een enorme kracht en schoonheid in schuilt. 


Hoe ga je om met (angst voor) verdriet, verlies, loslaten, de dood, ...? Hoe transformeer je kwetsbaarheid in kracht? Ik neem je erin mee. Vol vertrouwen. Op een schone manier. Op een overstijgende manier. We gaan in op en maken  contact met dat wat onszelf overstijgt, met jouw essentie, met de essentie van Leven.


Een heel schone, warme, liefde-volle route.


De winter-route staat in het teken

van stilte, tijd-loos-heid en  (de zin van) niets doen                                 In deze route gaan we de stilte in, we openen ons voor de stilte en laten de stilte binnen. Van hieruit ervaar je hoe stilte je opent, hoe stilte verbindt, hoe stilte confronteert, hoe stilte tot je spreekt. Kortom, we ervaren en ontdekken de kracht, het nut en de waarde van in stilte niets doen en hoe je die kracht ook in je dagdagelijkse leven kan laten werken voor jou. 


We laten de tijd stil staan en verdiepen ons in de tijd-loos-heid.  Wat betekent dit werkelijk en welke impact heeft het? Hoe kun je de tijd-loos-heid laten werken voor jou?


Een stille, sprekende route


De lente-route staat in het teken van

zuiveren en ballast opruimen.                                 


Sinds 2010 vast ik jaarlijks één of meerdere weken. Ik ervaar enorm de helende en zuiverende werking hiervan, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel (een héél heldere geest). Tijdens deze route deel ik mijn kennis en ervaringen hierin terwijl we samen door de ervaring van vasten gaan. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie bepalen we of het volledig vasten of sapvasten het meest aangewezen is voor jou. Je krijgt vooraf een persoonlijk afbouw-programma op maat. 


Tijdens deze 5 dagen is er ruimte om te ont-spannen, te ont-laden, te ont-giften, te mediteren (daar bestaan vele manieren voor ;)), op verhaal te komen, te wandelen rond het aanpalend meer of in de prachtige bossen van de Morvan, te genieten van sauna, een voetreflexbehandeling, diepte-massage, ... Kortom, een zuiverende loslaatroute.De zomer-route staat in het teken van

genieten, ontspanning, plezier, zelfzorg

                               

                                   
Laat je tijdens deze route verrassen door de vele mogelijkheden om te ontspannen en te genieten. We verwennen en verzorgen. Culinair, fysiek, emotioneel en mentaal. 


Ontdek en ervaar wat ont-spanning en zelfzorg je zoal oplevert. Maak werk van vakantie en vakantie van werk. Ontdek hoe je ontspannen en genieten kunt integreren in je dagdagelijkse leven. 


Een greep uit de mogelijkheden: massage, voetreflexologie, onder de sterrenhemel, culinair genieten, wandelen, lezen, hangen in de hangmat, zwemmen, varen, mountainbike, verbindende, warme gesprekken, ...


LOCATIE

De seizoensroutes gaan door op een prachtige plek midden in het natuurpark De Morvan (Frankrijk). Het domein (2 hectare) ligt op 100 meter loopafstand van de barrage (dam), het begin van het Lac des Settons. Het gebied is ook gekend voor zijn prachtige sterrenhemels. Het huis straalt authenticiteit, warmte, licht en gezelligheid uit.


Deze plek biedt de ideale context voor de seizoensroutes en draagt sterk bij aan de kracht van de inhouden en de ervaring.  De zes slaapkamers zijn ruim, gezellig, comfortabel en voorzien van een eigen badkamer.De Noorse kachel biedt een gezellige warmte.Warmte en gezelligheid troef 🔥.


PRAKTISCH  • Volgende edities seizoensroutes

        Herfst-route           17-21 november 2023  

        Winter-route           8-12 maart 2024

        Lente-route             22-26 april 2024

        Zomer-route           13-17 september 2024

  • Locatie: En Route! Lac des Settons Lieu-dit Les Roches, 58230 Montsauche-les-Settons (Bourgondië), Frankrijk (op 500 km van Marke | Kortrijk)
  • Aantal deelnemers:

         herfstroute en winterroute: maximum 8

         lente-route en zomerroute: maximum 6

  • Prijs: de prijs per seizoensroute bedraagt 1500 euro (excl 21% btw), contacteer me voor de mogelijkheden om gespreid te betalen.

         Je kan ook gebruik maken van het 'neem het in handen tarief' en zo genieten van een korting               tot meer dan 50% korting. Meer info vind je op de detailpagina's van de betreffende routes.

       

         De seizoensroutes kunnen ook indivdueel gevolgd worden aan 2900 euro (excl 21% btw)

Kies voor jouw seizoensroutes

Kies voor leven in lijn met jouw natuur


Ik deel je graag mijn verhaal, mijn ervaringen, mijn inzichten. In zijn meest pure, krachtige en kwetsbare vorm. 


Ik open me graag voor jouw verhaal, jouw ervaringen, jouw inzichten. 


Ik creëer hiervoor een warme, mooie, uitnodigende, veilige context.Ik ben graag jouw compagnon.
Laat je leven geen zoektocht, maar een vindtocht zijn 

want in wezen ben je niets kwijt. 

©2021 Compagnon de route