Ver-Sterk jezelf in de route ENERGY

Hoewel een gezonde dosis stress nodig is om je tot actie aan te zetten, functioneert een grote meerderheid vanuit een chronische stresstoestand die net het omgekeerde effect heeft. Nek- en rugklachten, slaapklachten, spierpijnen, meer fouten maken, concentratieproblemen, een constant opgejaagd gevoel, je moe en futloos voelen, je energie, enthousiasme en doelen verliezen... zijn nog maar enkele signalen dat chronische stress zijn sporen nalaat. We zien dit alles onder andere vertaald in de enorme stijging van het aantal burn-outs. Je energie en stress leren managen is dan ook cruciaal om efficiënt, effectief, rendabel, vitaal, gefocust en rustig te kunnen blijven functioneren. 


De lijn tussen gedreven en overdreven bezig zijn is, zeker bij gedreven mensen, een heel dunne lijn. 


Een gezonde drive en productiviteit slaan steeds vaker en sneller om in een ongezonde overdrive.


We kunnen een (hele) tijd op adrenaline functioneren, maar vroeg of laat krijgen we de 'rekening' gepresenteerd...


Ook de onzekere tijdens waarin we leven brengen heel wat extra stress en belasting met zich mee. 


Verlang je ernaar om de weg te gaan van 


* rush naar rust?

* stress naar energie?

* uiterlijke verwachtingen naar innerlijke goesting?

* overdrive naar drive?

* deadlines naar feestlines? 

* te grote draaglast naar een stevige draagkracht?

* angst naar vertrouwen?

* overleven naar leven?


Ik neem je, vanuit jarenlange ervaring (ook in heel hevige stress :)), graag mee in de route energy, waarin je jouw toolbox vult met inzichten, kennis en vooral praktische toepassingen om jouw weg van over-leven naar voluit leven te gaan. 


Ik ben op deze weg graag jouw compagnon de route
 
Ondernemen is simpel

Deze route is, net als alle andere routes van Compagnon de route, gericht naar de ondernemende mens. Mensen die bereid zijn in de eigen spiegel te kijken en ver-antwoord-elijkheid te nemen voor hun eigen leven en wel-zijn. Dit kunnen ondernemers, zaakvoerders of leidinggevenden zijn. Maar evengoed medewerkers of de ondernemende 'particiulier'. Mensen die naar de 'beste' versie van zichzelf willen groeien. 


Tijdens deze route krijg je diepgaand inzicht in welke impact stress op jouw functioneren heeft. Je wordt je bewust van hoe jouw 'toerenteller' draait en leert wat nodig is om die (terug) naar een gezond toerental te brengen. 


Breng hieronder alvast je toerental in kaart 

Breng jouw toerental in kaart. 

Download HIER de toerenteller checklist

Belastende stressfactoren zijn er overal en vele verwijder je niet zomaar uit je leven. Het belangrijkste binnen stressmanagement bestaat dan ook uit jouw draagkracht vergroten, zowel fysiek, emotioneel als mentaal zodat de heersende en vaak blijvende stressfactoren geen negatieve impact meer hebben op jouw functioneren.


Tijdens de route energy krijg je een heel diverse en tegelijkertijd samenhangende toolbox om jouw veer- en draagkracht te vergroten en het 'reptiel in jou', oftewel je stressbrein, te 'temmen'. Met als resultaat: meer focus, energie, efficiëntie, voldoening, helderheid én innerlijke rust.

De route energy in vogelvlucht

De route energy bestaat uit drie opleidingsmomenten van 2,5 à 3 uur die op 1 dag of verspreid kunnen gegeven worden. Dit kan zowel live als online.


In het eerste deel krijg je diepgaand inzicht in hoe het stressmechanisme bij jouw persoonlijk werkt en wat de impact hiervan is. Je brengt je stressfactoren in kaart. 


In het tweede deel ontvang je de inzichten en tools om je draag- en veerkracht te vergroten waardoor stress geen negatieve impact meer heeft op je functioneren. 


In het derde deel gaan we in op hoe je heel veel energie én rust kunt winnen door er geen onnodige te verliezen. 


En vaak mag ik ervaren en horen dat net dat wat ik niet had voorbereid, dat wat ik tussendoor spontaan zeg, dat wat ik op die dag 'doorkrijg', het antwoord op een bepaalde vraag... net hetgene is wat iemand nodig had of moest horen om verder te kunnen. 


De sleutel ligt bij iedereen ergens anders. Deze route bied je vele sleutels die je op 'juiste' moment leert herkennen en gebruiken. 


Bij de route hoort ook een krachtig werkboek die sterk en mooi is geïllustreerd. In dit boek kan je blijvend de inzichten en tools die voor jou van waarde zijn in bijhouden en op terug vallen. Uit de seminariedag, uit de 90 dagen postjes, uit andere opleidingen, uit boeken...


Ik hoor vaak van de route deelnemers dat hun werkboeken van de routes nooit ver weg liggen en er heel vaak nog eens doorgegaan wordt of aangevuld wordt. Wanneer de drie dagdelen op 1 dag worden gegeven, kan de dag aan elkaar gepraat, gespeeld en gezongen worden door Les Routiers. Erika en Anton hebben elk type samengevat in een sketch en of lied. Vol humor en herkenbaarheid. Hun bijdrages vol humor en herkenbaarheid worden als een enorme meerwaarde ervaren. Ze werken ook als sterke reminders en maken de dag ook licht verteerbaar ;) 


Vraag je je af hoe zo'n seminariedag in z'n werk gaat?

Hoor je mij graag eens aan het woord?

Wil je weten waarom ik zo enthousiast ben over de meerwaarde van de ludieke intermezzo's van Les Routiers?

Benieuwd hoe Routevolgers het zelf ervaren?

En al wat sterke inhoud meepikken?


Bekijk dan even deze onderstaande video's van de routes ENERGY (januari 2020) 

Ik laad er zelf alvast instant van op :-)

Na de seminariedag krijg je blijvende toegang tot de 90 dagen verdieping, verheldering en verankering van de inhouden via de kompas-voor-onderweg-app. Zo integreer je de inhouden diepgaand in je onderbewuste en ga je er als vanzelf naar handelen. Je kan er ook na de 90 dagen steeds op blijven terug vallen.


Download alvast de 

kompas-voor-onderweg app

ontdek er alvast de veel gelezen blogs van Barbele, 24 onderwegwijzers en meer ...
Zet alvast een eerste stap op jouw weg van overdrive naar drive, 

van stress naar energie, 

van onrust naar rust. 

Schrijf je in voor de gratis mini-route van overdrive naar drive 

en je ontvangt 4 video's, 4 eye-openers, 4  take-a-ways

Wat krijgt jouw priori-tijd?

En net wanneer je denkt 

'ik heb hier geen tijd voor'

is het wellicht hoogdringend tijd ;-)

Ben je bereid?

Ben je bereid écht verantwoordelijkheid te nemen voor jouw wel-zijn? 

Ben je bereid echt zelf-leider-schap op te nemen? Ik ben graag jouw Compagnon de route.


De route ENERGY is één van de drie 'landroutes' die samen zorgen voor een stevig fundament waar je dagdagelijks op kunt terugvallen. De drie routes vormen een geheel, maar staan ook stevig op zichzelf.


Ontdek naast de route ENERGY, ook de routes MIND en SELFIn de routes energy, mind en self  

krijg je een stevig fundament aangereikt voor jouw gezonde bedrijvigheid.


Voel je goed in je VEL

Ver-sterk jezelf in de route energy


Voel je goed in je HOOFD

Be-denk jezelf in de route mind


Voel je goed in JEZELF

Ont-wikkel jezelf in de route self


Een fundament aan praktische en direct toepasbare inzichten, tools en reminders waar je telkens opnieuw kan op terugvallen: in stressvolle tijden, wanneer je relationeel of professioneel uitgedaagd wordt of als je in de knoop geraakt met gedachten of overtuigingen. 

Even alles op een rijtje

of op een hoopje ;)

Ga en route met Compagnon de route en plan je route.

In elk route neem ik je mee....


Elke route bestaat uit:

  • Drie opleidingsmomenten. Dit kan op onze locatie of een locatie naar keuze. Live of online.
  • Les Routiers voorzien de opleiding van muzikale en ludieke intermezzo's. Wanneer ze er niet live bij zijn, gebruiken we opnames van hun acts, want humor en ontspanning zorgen ervoor dat je de essentie nog beter opneemt. 
  • een persoonlijk werkboek, voorzien van heel wat beeldkracht en met vooral veel ruimte om te noteren wat jou raakt, welke inzichten je opdoet en met welke acties je en route gaat.
  • dagelijks food for thought, food for change via onze Kompas voor onderweg app: je krijgt toegang tot 90 dagen posts volgend op de seminariedag, alsook tot alle toekomstige updates hierin. Dagelijks krijg je een reminder die je stevig ondersteunt om de inhouden van het seminarie gedurende 90 dagen te laten doorwerken, verankeren en integreren. Het gaat namelijk niet om wat je weet, maar om wat je doet met wat je weet.

Voel je goed in je VEL

FYSIEK

je doen & laten

Voel je goed in je HOOFD 

MENTAAL

je gedachten & overtuigingen

Voel je goed in JEZELF

EMOTIONEEL

je relaties & persoonlijkheid

Je leert je eigen energieniveau kennen én respecteren.

Je weet waar en op welke manieren je kan bij-tanken zodat stress geen negatieve impact (meer) heeft op jouw functioneren. Ontdek hoe in het hier en nu alles aanwezig is om jouw weg te kunnen gaan

Voortaan zet je je gedachten, percepties en overtuigingen bewust in om te creëren wat je wel wilt in plaats van te blijven herhalen wat je niet meer wilt. Je bent je bewust van de beperkende illusies en buigt elk doemscenario om naar je droomscenario.

Je begrijpt diepgaand waarom je doet wat je doet. Je zet de wijsheid van het enneagram in als een diepgaande weg- en richtingwijzer om jezelf te ont-wikkelen uit waar je het jezelf in-gewikkeld hebt gemaakt.

Be-denk jezelf

in de route

Ont-wikkel jezelf

in de route

Ver-sterk jezelf

in de route

Jouw investering per route bedraagt €490,- excl. btw.

Je kan de route aan een goedkoper tarief volgen door het 'in eigen handen te nemen'. 


Hoe dat werkt?


- Contacteer barbele om een datum af te spreken


- Vorm zelf een groep binnen jouw netwerk, organisatie of bedrijf  van 10 tot +100 mensen
Neem-het-in-eigen-handen-tarief:


1800* euro opleidingsfee (te delen door het aantal deelnemers)

+ 90* euro/pp voor de 90 dagen integratie via de kompas voor onder weg app

+ 20* euro/pp voor het in kleur geïllustreerd werkboek


* prijzen inclusief 21% btw voor particulieren

* prijzen exclusief 21% btw voor bedrijven


Als je de route met 10 personen volgt, komt het binnen deze formule op 290 euro/pp (ipv 490)

Als je de route met 30 personen volgt, komt het binnen deze formule op 170 euro/pp (ipv 490)

Als je de route met 50 personen volgt, komt het binnen deze formule op 146 euro/pp (ipv 490)

...


Organisatie

Een route bestaat uit 3 dagdelen (3 maal 2,5 uur). Dit kan gegeven worden op 1 volle dag (9u - 18u), 2 halve dagen (2 maal 3,5 u) of 3 avonden (3 maal 2,5 uur). Er komt geen meerkost bij indien je een route over 2 of 3 verschillende dagen wenst te organiseren. 


Promotie

Indien gewenst, deel ik jouw 'neem-het-in-eigen-handen-route' ook binnen mijn netwerk. 


Locatie

De route wordt gegeven op een locatie naar keuze of kan tot 30 personen zonder meerkost doorgaan op de locatie van Compagnon de route in Marke.

Interesse om deze route te organiseren in je bedrijf, organisatie of school? 


Contacteer me voor een offerte op maatJouw compagnon voor onderweg

Barbele Kindt

Compagnon, spreker, auteur

Barbele weet minder tastbare inhouden vanuit jarenlange ervaring en diverse wetenschapstakken pragmatisch te ver-talen. Ze biedt jou actiegerichte tools om het maximum uit jezelf te halen. Welzijn in leven en werk staan daarbij centraal.


In haar boek ‘Leven is simpel... maar niet altijd gemakkelijk’ legt ze de impact van stress op jouw functioneren bloot én reikt ze concrete handvatten aan om er zelf iets mee te doen.


In 2011 liet Barbele, tijdens haar opleiding tot gezondheidsconsulent, haar benoeming als docent aan de Hogeschool Gent los om haar eigen holistische praktijk Mens Sana uit te bouwen. 


Als mama van 5 jonge kinderen en in tijden van crisis was dat geen evidente keuze. Haar eigen levenspad, met z'n obstakels, bracht haar de nodige ervaringen om een krachtige visie op stress en gezondheid te ontwikkelen.


Alles wat Barbele onderneemt en deelt, ademt een diep vertrouwen in het potentieel en de kracht van élke mens. Je leven leiden is geen zoek-tocht maar een vind-tocht, want je bent in wezen niets kwijt.


Als compagnon weet Barbele jou in beweging te brengen om terug aan het roer van je eigen leven te gaan staan. Barbele haar sterk onderbouwde, holistische en bovenal menselijke aanpak zorgde reeds voor veel doorbraken bij de mens ‘achter de ondernemer’.


Referenties: Barbele is actief lid en opleidingsverstrekker binnen BNI; maakt deel uit van Etion, platform voor duurzaam ondernemen; is bestuurslid van UNIZO, werd geselecteerd  als partner door KPMG, ERA Belgium, Curando, Helix, Timmerman, …

Anderen over Barbele:


"Barbele kan dingen verwoorden op zo'n manier dat ik zelf niet zou kunnen. Ze geeft een andere kijk op bepaalde dingen waardoor het er ineens een stuk eenvoudiger uitziet. Terwijl het eigenlijk om exact hetzelfde gaat."

— Pauline  


"Barbele geeft de tijd

aan de mensen

om ’t zelf te ontdekken,

zonder te forceren."

— Wouter


"Barbele, jij doet niet,

jij zegt niet, jij bent."

— Erika

 Antwoorden op jouw vragen

Moet ik in een burn-out zitten of ‘grote problemen’ hebben om iets te hebben aan het aanbod?

Neen, integendeel. Wie gebukt gaat onder grote stress dient dit eerst aan te pakken (= focus van de route ENERGY) vooraleer je echt op andere lagen kan werken. Je kan jezelf beter deze rijke inhouden gunnen op een moment dat je nog ruimte voelt om nieuwe zaken op te nemen en te integreren in je leven. Of zoals Hannes na het volgen van een route opmerkte ‘Hoe is het toch mogelijk dat ik dit alles nu pas voor het eerst hoor?!’ 

Wat ik jou meegeef is zo’n rijke basis aan levenskennis waar je de rest van je leven op kan terugvallen, onder eender welke omstandigheden.

Waarom kiezen  voor het route-concept?

Vanuit heel veel individuele begeleidingen ondervond ik dat ik bepaalde dingen aan veel mensen telkens opnieuw moest toelichten. Want iedereen ervaart op één of andere manier stress. Iedereen heeft z’n persoonlijke thema’s. Iedereen heeft beperkende overtuigingen. Het gaat er altijd om op die verschillende domeinen te werken. Al die info via individuele consulten delen vraagt veel tijd en maakt het al snel onbetaalbaar. Daarom heb ik die verschillende ingangen (fysiek, mentaal, emotioneel) samengebracht in een coherent geheel, wat maakt dat je in beperkte tijd enorme vooruitgang kan boeken. Je krijgt als het ware alles aangereikt om je eigen coach te worden. Het unieke route-aanbod maakt het mogelijk en toegankelijk voor al wie bereid is echt verantwoordelijkheid te nemen over zijn of haar levenspad en -realiteit.

Kan ik gespreid betalen?

Indien de financiële investering de drempel vormt, ben ik bereid om samen te kijken op welke manier het financieel mogelijk kan gemaakt worden voor jou. Gespreid betalen is één van de mogelijkheden hiervoor. 

Is zo’n route wel op maat / persoonlijk?

Ik heb alle routes en inhouden zo vorm gegeven dat er een enorme gelaagdheid in zit. Dat maakt dat ieder er uit haalt wat die op dat moment nodig heeft. En dat is voor iedereen anders, maar ook op het ene moment in je leven al anders dan in een andere periode. In die zin is het route-aanbod heel erg op maat en persoonlijk en je leven lang waardevol. Bij elke route heb je de mogelijkheid om je persoonlijke vragen te stellen. 

Je zou zelfs kunnen zeggen dat het héél erg op maat is omdat je steeds, op elk moment en eender waar, aan de inhouden kan en jezelf zo terug van energie kan voorzien, jezelf kan helpen in het maken van die broodnodige mindshift of om uit een relationele impasse te geraken (met jezelf of met een ander ;-))

Heb ik geen individuele begeleiding nodig om mijn groei te maken?

Niet noodzakelijk. Heel het routeaanbod is gericht op het aanspreken van jouw eigen-wijsheid en jouw zelfhelend vermogen, op het activeren van jouw potentieel om jezelf van (telkens opnieuw) overleven naar leven te brengen. Voor het merendeel van de mensen is dat ruim voldoende?

Wil je toch graag extra individuele begeleiding, dan kan je me hiervoor contacteren. Mensen die een route volgen kunnen hiernaast ook individuele coaching en/of therapie krijgen. Door het volgen van een route kan deze begeleiding heel efficiënt gebeuren. Voor begeleiding met betrekking tot je loopbaan kan je beroep doen op loopbaancheques.  


Echter, de ervaring van de Routevolgers leert me dat zij minstens een even grote groei, of misschien zelfs een nog grotere groei maken, net omdat ze meer geloven in hun eigen mogelijkheden en hun eigen unieke pad. Het potentieel dat in elke mens zit, en dus ook in jou, spreek ik heel erg aan, daarop is mijn volledige visie gestoeld. Want uiteindelijk moet je het toch zelf doen, ook als je individueel begeleid wordt. Ik richt me dan ook enorm op het integreren van de inzichten nà de routedagen, daar waar het echte leven zich afspeelt.

Ik ben er alvast van overtuigd dat je een ongelooflijke groei kan maken door het volgen van de routes, onafhankelijk van wat jouw omstandigheden (geweest) zijn. Nu is het nog aan jou om het zelf te geloven.

Kan ik als particulier deelnemen?

Absoluut. Iedereen is welkom. Ik richt me op 'de ondernemende mens', en dat is niet noodzakelijk gekoppeld aan een ondernemingsnummer ;-) . Het gaat me over je leven ondernemen en een onderneming kan hier het gevolg van zijn. 

Kunnen je een route geven in mijn organisatie / bedrijf?

Ja dat kan.  Contacteer me voor meer info.

Zou je onze routes aanraden?

"Zeker. Aan een gans leger!"

— aldus Nancy

één van onze meest geroutineerde Routevolgers ;-)

Bedenk eens...

Wat zou er in jouw leven veranderen als je dagelijks, heel kort, je focus zou leggen

op wat je wèl wil in plaats van wat je niet meer wil?

En je vervolgens je onderbewustzijn voor jou aan het werk laat zijn…

Ontdek met Compagnon de route ontdek jouw veld aan mogelijkheden.

©2020 Compagnon de route

Fotografie: Foto Karen & Dtonic